The Foundation of Alberto - hits
Hjem Om meg Kontakt

1

Nå nærmer sommeren seg, og da er det på sin plass at vi kommer oss ut i solen. Og hva kan vel da være bedre enn å ha en kald god smoothie i hånden? 

 ♥

 • 0

  Soyamelk er det nye! Det er helt fantastisk. Jeg leste nylig at et glass soyamelk om morgenen er veldig lurt, siden da får du igang metabolismen. Metabolisme er stoffskifte. Så når du drikker soyamelk vil stoffskiftet i både hud og hår gå mye fortere. 

  Den inneholder også ekstremt lite fett og den har attpåtil stor mengde med vitamin B12 som er kjempe viktig for huden. 

  Her ser du noen andre matvarer som hjelper deg med metabolismen!   I tillegg til å være veldig sunn, så har den også en nydelig smak av vanilje! Virkelig verdt et forsøk! 

 • 0

  Hei alle sammen! På grunn av utrolig mye å gjøre har det blitt liten tid til baking og laging av desserter, men nå som det nærmer seg jul må det bli litt mer av det. Denne kaken har jeg spist siden jeg var liten, og i anedning avslutningen på årets Operasjon Dagsverk tok jeg meg tid midt i tentamensøvingen til å lage denne.

  Det du trenger er:

  2 dl olje (f.eks solsikke eller soya)

  revne gulrøtter (ca 1 liter)

  4 egg

  3,5 dl sukker

  4 dl hvetemel

  2 ts bakepulver

  2 ts kanel

   

  Dette gjør du:

  Riv 6-8 gulrøtter, enten med rivjern eller med en slik maskin, og hell oljen over.


  Visp egg og sukker til eggedosis. Bland mel, bakepuver og kanel og sikt etterhvert melblandingen inn i eggedosisen. Når du har fått en jevn røre rører du inn gulrøttene og oljen.Til slutt heller du blandingen i en form med smurt bakepapir. Den stekes på 175 grader i ca èn time.
  Til ostekremen trenger du:

  200g Philadelphia ost

  100g myk margarin/smør

  1 ts vaniljesukker

  melis

  Kjør osten, smøret og vaniljesukkeret sammen. Tilsett melis til du synes kremen er søt nok.  Pynt hvis ønskelig! Kaken blir bedre hvis den står i kjøleskapet minst en dag. 

   
   

 • 3

  Jeg er nok ikke den eneste der ut som tenker at å øve til en stor prøve ikke lar seg gjøre (merk: rim) uten mat. Desverre kan jeg ikke si det ble mye øving, men maten denne gangen falt i god smak, nemmelig pannekaker med sjokoladelinser. Bildene er tatt fra tumblr, så pannekakene i oppskriften er vanlige norske pannekaker.

  Du trenger:

  Egg

  Sukker

  Melk

  Mel

  Smør

  Sjokoladelinser

  Lag pannekakerøre ved å vispe egg, tilsette sukker og deretter melk, mel og smeltet smør. Røren lagde vi uten oppskrift, så her må du ta i bruk fantasien. Kan avsløre at vi brukte 2 egg, resten er opp til deg. Når du skal steke tar du først litt røre i pannen og vrir litt på stekepannen for å fordele den før du kaster på en liten håndfull sjokoladelinser og tilsetter mer røre Dette for at sjokoladebitene ikke skal feste seg i pannen etter du har snudd den. Stek videre slik du vanligvis vill ha gjort.

  Håper de faller i smak!
   

 • 10

  Det du trenger er:

  ♥ mixmaster

  ♥ vanilje iskrem

  ♥ sterk kaffe/espresso

  ♥ sjokoladepulver/sjokoladesaus

  ♥ isbiter 

  ♥ krem til toppen

  ♥ et glass  Til 1-2 porsjoner tar du:

  1 glass med isbiter oppi mixeren.

  En kopp med sterk kaffe, som da er litt nedkjølt. Så må du la det stå litt, før du tar heller i 2 kuler vaniljeis.
  Så heller du i sjokoladepulveret. Du bestemmer helt selv hvor mye pulver du vil ha, men kanskje ikke lag den for søt.


  Så mixer du sammen alt, heller det opp i et stort glass og topper det med krem. Jeg personlig synes det er kjempegodt å ta litt sjokoladesaus eller sjokoladestrøssel på toppen! Det er ekstremt enkelt egentlig, og MYE billigere! 

  Ha det gøy med pengene du sparer! 

 • 3

  Hei alle lesere! 

  Nå er det høstferie/langhelg og da passer det fint med litt kake og baking! Jeg ble spurt om å blogge fordi Eric hadde fått det for seg at jeg er flink til å lage mat, eller "sånne usunne ting" hvis jeg skal sitere han. Så først ut er denne Cappucchinokaken!

  Det du trenger er:

  Til kaken:

  225g smør, romtemperert ( + litt til formen)

  250g hvetemel, siktet

  2ts bakepulver

  1ss kakopulver (+ til dryss, hvis du vil)

  225g sukker

  4 egg, vispet

  3ss pulverkaffe, oppløst i 3-4ss varmt vann

  Sett stekeovnen på 180 grader. Smør og kle bunnen av en lav ca28 x 18 cm form . Sikt mel, bakepulver og kakao i en bolle. Tilsett smør, egg, sukker, kaffe og rør godt sammen - enten med en håndmikser eller en visp til det er jevnt. Ha deigen i kakeformen og glatt ut overflaten. 

  Kaken skal stekes i 35-40 minutter, da skal du se at den er ferdig. Avkjøl kaken i formen i ca 10min, før du velter den over på rista. Fjern bakepapiret og la den stå mens du lager glasuren.

  Til glasuren trenger du:

  115g hvit sjokolade

  55g mykt smør

  3ss melk

  175g melis

  Ha sjokoladen, smøret og melken i en bolle og hold bollen over en kaserolle med kokende vann. Rør til sjokoladen har smeltet. Ta bollen vekk fra varmen og tilsett melisen, rør til glasuren er jevn. Det kan godt hende at den må tilpasses med enten mer melis eller melk. Smør glasuren over kaken - dryss litt kakao over. 

  Da er det bare å forsyne seg!

  Følg med på bloggen for flere oppskrifter!