The Foundation of Alberto - hits
Hjem Om meg Kontakt

1

N nrmer sommeren seg, og da er det p sin plass at vi kommer oss ut i solen. Og hva kan vel da vre bedre enn ha en kald god smoothie i hnden?

  • 0

    Soyamelk er det nye! Det er helt fantastisk. Jeg leste nylig at et glass soyamelk om morgenen er veldig lurt, siden da fr du igang metabolismen. Metabolisme er stoffskifte. S nr du drikker soyamelk vil stoffskiftet i bde hud og hr g mye fortere.

    Den inneholder ogs ekstremt lite fett og den har attptil stor mengde med vitamin B12 som er kjempe viktig for huden.

    Her ser du noen andre matvarer som hjelper deg med metabolismen!



    I tillegg til vre veldig sunn, s har den ogs en nydelig smak av vanilje! Virkelig verdt et forsk!

  • 0

    Hei alle sammen! P grunn av utrolig mye gjre har det blitt liten tid til baking og laging av desserter, men n som det nrmer seg jul m det bli litt mer av det. Denne kaken har jeg spist siden jeg var liten, og i anedning avslutningen p rets Operasjon Dagsverk tok jeg meg tid midt i tentamensvingen til lage denne.

    Det du trenger er:

    2 dl olje (f.eks solsikke eller soya)

    revne gulrtter (ca 1 liter)

    4 egg

    3,5 dl sukker

    4 dl hvetemel

    2 ts bakepulver

    2 ts kanel

    Dette gjr du:

    Riv 6-8 gulrtter, enten med rivjern eller med en slik maskin, og hell oljen over.


    Visp egg og sukker til eggedosis. Bland mel, bakepuver og kanel og sikt etterhvert melblandingen inn i eggedosisen. Nr du har ftt en jevn rre rrer du inn gulrttene og oljen.Til slutt heller du blandingen i en form med smurt bakepapir. Den stekes p 175 grader i ca n time.




    Til ostekremen trenger du:

    200g Philadelphia ost

    100g myk margarin/smr

    1 ts vaniljesukker

    melis

    Kjr osten, smret og vaniljesukkeret sammen. Tilsett melis til du synes kremen er st nok.



    Pynt hvis nskelig! Kaken blir bedre hvis den str i kjleskapet minst en dag.




  • 3

    Jeg er nok ikke den eneste der ut som tenker at ve til en stor prve ikke lar seg gjre (merk: rim) uten mat. Desverre kan jeg ikke si det ble mye ving, men maten denne gangen falt i god smak, nemmelig pannekaker med sjokoladelinser. Bildene er tatt fra tumblr, s pannekakene i oppskriften er vanlige norske pannekaker.

    Du trenger:

    Egg

    Sukker

    Melk

    Mel

    Smr

    Sjokoladelinser

    Lag pannekakerre ved vispe egg, tilsette sukker og deretter melk, mel og smeltet smr. Rren lagde vi uten oppskrift, s her m du ta i bruk fantasien. Kan avslre at vi brukte 2 egg, resten er opp til deg. Nr du skal steke tar du frst litt rre i pannen og vrir litt p stekepannen for fordele den fr du kaster p en liten hndfull sjokoladelinser og tilsetter mer rre Dette for at sjokoladebitene ikke skal feste seg i pannen etter du har snudd den. Stek videre slik du vanligvis vill ha gjort.

    Hper de faller i smak!




  • 10

    Det du trenger er:

    mixmaster

    vanilje iskrem

    sterk kaffe/espresso

    sjokoladepulver/sjokoladesaus

    isbiter

    krem til toppen

    et glass



    Til 1-2 porsjoner tar du:

    1 glass med isbiter oppi mixeren.

    En kopp med sterk kaffe, som da er litt nedkjlt. S m du la det st litt, fr du tar heller i 2 kuler vaniljeis.
    S heller du i sjokoladepulveret. Du bestemmer helt selv hvor mye pulver du vil ha, men kanskje ikke lag den for st.


    S mixer du sammen alt, heller det opp i et stort glass og topper det med krem. Jeg personlig synes det er kjempegodt ta litt sjokoladesaus eller sjokoladestrssel p toppen! Det er ekstremt enkelt egentlig, og MYE billigere!





    Ha det gy med pengene du sparer!

  • 3

    Hei alle lesere!

    N er det hstferie/langhelg og da passer det fint med litt kake og baking! Jeg ble spurt om blogge fordi Eric hadde ftt det for seg at jeg er flink til lage mat, eller "snne usunne ting" hvis jeg skal sitere han. S frst ut er denne Cappucchinokaken!

    Det du trenger er:

    Til kaken:

    225g smr, romtemperert ( + litt til formen)

    250g hvetemel, siktet

    2ts bakepulver

    1ss kakopulver (+ til dryss, hvis du vil)

    225g sukker

    4 egg, vispet

    3ss pulverkaffe, opplst i 3-4ss varmt vann

    Sett stekeovnen p 180 grader. Smr og kle bunnen av en lav ca28 x 18 cm form . Sikt mel, bakepulver og kakao i en bolle. Tilsett smr, egg, sukker, kaffe og rr godt sammen - enten med en hndmikser eller en visp til det er jevnt. Ha deigen i kakeformen og glatt ut overflaten.

    Kaken skal stekes i 35-40 minutter, da skal du se at den er ferdig. Avkjl kaken i formen i ca 10min, fr du velter den over p rista. Fjern bakepapiret og la den st mens du lager glasuren.

    Til glasuren trenger du:

    115g hvit sjokolade

    55g mykt smr

    3ss melk

    175g melis

    Ha sjokoladen, smret og melken i en bolle og hold bollen over en kaserolle med kokende vann. Rr til sjokoladen har smeltet. Ta bollen vekk fra varmen og tilsett melisen, rr til glasuren er jevn. Det kan godt hende at den m tilpasses med enten mer melis eller melk. Smr glasuren over kaken - dryss litt kakao over.

    Da er det bare forsyne seg!

    Flg med p bloggen for flere oppskrifter!