The Foundation of Alberto - hits
Hjem Om meg Kontakt

0

Dette har jeg utsatt i en måned nå, og det skyldes rett og slett at dette kapitlet i livet mitt er jeg kanskje ikke helt klar til å legge bak meg. Hjernen min håper enda på at jeg skal tilbake til den alt for rene kube 6 med 37 andre gutter som skal fortelle om alt det syke som har skjedd på langpermisjonen. Men jeg innser nå etter 30 dager med reetablering og sivile aktiviteter at eventyret er slutt og jeg må ta til takke med noen helt fantastiske minner og opplevelser. 

Heldigvis sitter jeg igjen med mer enn bare opplevelser og minner, det skal sies at diverse ferdigheter og syn på forskjellige ting er blitt kraftig endret i løpet av året. Å takk høyere makter for det, det trengtes. 

1. Renhold 

Jeg tror med all sikkerhet at alle som har vært i drilltroppen kan kjenne seg igjen når jeg sier at støv og dårlig vask utgår, selv i hjemmet. Jeg kan personlig si at jeg synes det var litt gøy å gi mamma om på støvvask over kjøleskapet. Renhold, personlig hygiene og fokus på bakterier er uten tvil blitt et mer sentralt fokusområde i hverdagen min. Noe som bidrar til at jeg holder meg frisk, fresh og alltid har det ryddig og rent rundt meg, og jeg elsker det. Takk for det drilltroppen.

2. Tidsbruk

"Ja, jeg kommer om 20 min", men møter opp 1 time senere enn planlagt. Dette var meg for ett år siden. Men dette var noe jeg måtte legge fra meg ganske så fort fra første dagen jeg kom inn i Forsvaret egentlig. Men fokuset på tidsbruk ble mer essensielt når jeg kom inn i min respektive tropp. Her hadde vi ikke mer tid av veie for å bli verdensledende i det vi drev med. Når sant skal sies så kunne vi starte en treningsøkt med å brette ullfrottéer, fordi de ikke var helt firkantet. Dette kunne ta opp til ett kvarter. Men detaljene skulle ikke forfalle selv om vi hadde dårlig tid. Dette har gjort at jeg kan gjøre dusj og tørk, styling og oppkledning på de 20 minuttene istedenfor 1 time og 20 min. Takk for det drilltroppen.

 

3. Samhold og samarbeid

Å bo under samme tak med 38 andre gutter i en hverdag som består av et konstant stressnivå på 100, er det ikke fastslått at alt skal gå på skinner. Men gjennom sterk disiplin, "kurs" i å gi riktige tilbakemeldinger og åpenhet ble ikke dette noe problem. Det er vel slik det skal være på et arbeidssted. Ingen er perfekte, men sammen skapte vi noe som var perfekt. Jeg er selv vant til å jobbe som enkeltindivid, så det var vanskelig å måtte ta stilling til alle andres mening, spesielt når det kom til fysiske aktiviteter i form av lagstafetter, der mitt rom/lag alltid gjorde det best vel og merke. Men følelsen av å jobbe sammen mot samme mål der alle er like motivert og gira har vist seg å være nøkkelen til suksess, og dette tror jeg kan komme godt med når jeg senere skal jobbe i en stor bedrift. Jeg har lært at sammen kan man lage en tropp, en familie, ett hjem. Takk for det drilltroppen.DCIM\100GOPRO\GOPR9868. Processed with VSCO with kk1 preset

DCIM\101GOPRO\GOPR0555.


 

 

4. Presse grenser

"Vi er ikke slitne!" sier fenriken rolig og kontrollert når vi går inn i den siste timen av treningen en mandags kveld (19.00). Det alle tenker på er lukten av smeltet ost på favoritt pizzaen fra Pizza Palacio eller smaken av jordbærsyltetøy og brunost på en tørr brødskive i messa. Men den tid da, nå er det bare å grave dypt og gi jernet. Om det kanskje bare var de motiverende ordene til befalet som holdt oss gående i starten kan så være, men etterhvert som man begynte å kjenne sine egne grenser var det mye lettere å pushe seg forbi dem. Jeg kan nå sitte her og skrive at det kun er hodet det kommer an på. Så lenge hodet og kroppen samarbeider som det maskineriet det er, så kan vi klare det umulige. Jeg trodde før at jeg klarte å presse meg langt forbi mine egne grenser gjennom friidretten, men det viste seg å være feil. Så det lover godt for videre trening, både fysisk og mentalt. Takk for det drilltroppen. 

3. Gardekompani under The Royal Edinburgh Military Tattoo 2016.
//
3rd Guard Company during The Royal Edinburgh Military Tattoo 2016.
Fotograf: Julia Kalvik/Forsvaret
 

Så alt i alt har dette vært et helt hinsides år, med så mange lærerike opplevelser som har gjort meg til et bedre menneske på så mange måter. Nedturer har det kanskje vært, men jeg av alle er ganske så vant med dem. Fordi jeg vet at det alltid blir å gå bra. Kanskje til og med enda bedre. Mange har fortalt at drillgardister etter endt tjeneste må dra til psykolog, i en negativ forstand. Men dette er noe jeg virkelig kan forstå, fordi dette er en epoke som bare kan oppleves én gang i livet. Å opptre foran 8800 applauderende mennesker hver kveld i et tidsrom på en måned, er slettes ikke normalt. Det er ikke mange jobber som byr på en slik "superstar-feeling", uten å være en superstar. Jeg kommer iallfall til å legge det som en tradisjon å dra til Edinburgh kanskje ikke hvert år, men iallfall når garden er der. Om du som leser dette skulle ha interesse for drilltroppen og vurderer å søke. Bare søk. Denne sjansen har du bare en gang i livet. Alt annet kan du gjøre senere. Takk Forsvaret, takk HMKG, takk 640, takk drilltroppen.

 • 0

  Etter 4 uker med utrolige opplevelser og minner for livet er vi kommet til den siste uken og de siste showene her i Edinburgh. Tror samtlige i troppen og kompaniet kjenner på kroppen at dette har vært tungt, men vi kan nok alle underskrive på at det kommer til å bli tungt å legge dette bak seg. Særlig med tanke på at man aldri vil få muligheten til å oppleve noe slikt som dette på nytt. Heldigvis kan vi komme tilbake hvert fjerde år og se hva fremtidige kontigenter klarer å utføre. 

   

 • 1

  Da har 3.gardekompani kommet seg godt etablert i den fantastiske byen Edinburgh, der vi skal delta på The Royal Edinburgh Military Tattoo gjennom august måned. Dette er noe vi har gledes oss særdeles mye til og har store forventninger til. I går hadde vi vårt første av 25 show og forventningene ble på mange måter innfridd. Adrenalinet som sirkulerer i kroppen når vi marsjerer gjennom porten til "Gardemarsj" er uten tvil ekstremt. Tiden frem til nå har for det meste gått i trening og innøving, og en god del fritid som for det meste går til restitusjon og egentrening fyfo (fysisk fostring). Fremover vil vi som sagt ha ett show i hverdagene og to på lørdager. Dette blir en ellevill opplevelse 🎉    

 • 1

  I forbindelse 17.mai er det jo helt klart at drill må lære seg å håndtere kunsten å danse vals. I gatedrillen vår er det en kjent tradisjon at drilltroppen legger fra seg våpen og ber en fager kvinne opp til dans. Man kan trygt si at mange virket litt mer som roboter enn dansere. Men siden vi hadde en session på 2 timer ble resultatet ganske så bra. Dette er noe vi gleder oss veldig til, siden det er en såpass prestisjefylt tradisjon. Så finn frem bunaden jenter og kom å dans med drill imorgen på Norges største dag! 

   

 • 0

  Trening, trening og mer trening. Det er en av mange definisjoner på drilltroppen. Vi jobber til vi er helt nedbrutt og litt etter det. Det hele toppet seg når vi fikk besøk av rittmesteren fra 5.gardekompani, en sann kopi av Arnold Schwarzenegger. Han innfridde forventningene våre ved å holde en tordentale om at aggressivitet fikk fram det beste i oss. Øvelsene var mer krigsrelaterte enn hva vi i drill var helt vant til. Målet for økten var å kaste opp. Det ble innfridd. 

   

 • 0

  Da var vi jammen kommet oss helt til mai måned! Tiden går så vanvittig fort. Det kjennes ut som det var juleferie for bare noen dager siden. Men nå skal det sies at dagene er nok så hektiske og lange. Mange ulike og spennende oppdrag, samt utdanning innen sanitet og felt. Så dagene er fylt med ganske mye mer en bare sluttet orden. Videre har vi 17.mai i vente og en berikende Norgesturné. 


   

 • 0

  Jeg kan ikke få sagt hvor nydelig det er å ha frihelg fra militær tjeneste når man bor i en større by enn Bodø. Altså det er så vanvittig mye mer man kan gjøre og så mange ulike mennesker man kan treffe på. Det er rett og slett litt godt å være helt ukjent. Å bare være en t-bane tur unna sentrum der det er flere ulike utvalg av alt du trenger er så tilfredsstillende. Vurderer på det sterkeste å flytte til Oslo etter tjenesten, men blir nok ikke boende her så lenge før jeg finner ut at jeg er på søken etter noe annet og større. #Stockholm

  Selv om det er frihelg stopper det ikke enkelte fra å kjøre hardt på med egentrening for å oppnå total perfeksjon, noe som i bunn og grunn er utrolig respektabelt og imponerende! Nedtellingen til vår første reise er igang og de neste 25 dagene blir både tunge og morsomme. Gleder meg veldig! 

  Forresten, så skal jeg dra igang en liten konkurranse om ikke så lenge. Og premien vil være noe fra Australia. Så stay tuned! 😄 

  Processed with VSCOcam with 5 preset

  Processed with VSCOcam with 5 preset

  Processed with VSCOcam with 5 preset  Processed with VSCOcam with 4 preset
   

 • 0

  Å komme tilbake var ekstremt tungt for min del, og for mange andre i troppen. Gleden av å ligge å dra seg i sengen på eget initiativ må man raskt legge fra seg når man må opp å strekke sengen til gitte tidspunkt hver dag. Men egne sorger skal man bare legge fra seg så fort som mulig og komme seg inn i rutinene som gjelder.  Vårt hovedfokus denne måneden er selvfølgelig å jobbe videre med drillen vi skal vise fram i Australia og New Zealand. Drillen begynner å sitte relativt bra, men det er enda en god del pirk på detaljer som må forbedres. Så det er ingen avslappende periode vi går inn i nå, men den er absolutt spennende! Musikkgardistene imponerer stadig vekk med nye fengende sanger og oppsett. Så dette har jeg virkelig troen på skal bli særdeles bra!  

 • 1

  Wow, nå kan jeg endelig melde meg som drillgardist! Vel, det har jeg kunnet i en uke snart.

  Vårt lueløp, eller NK's Velferds Aften som det så pent omtales her, var virkelig mye hardere enn jeg noen gang kunne forestilt meg. Det gikk kraftig ut på det fysiske, men kanskje enda mer på det psykiske og hvordan du mentalt skulle komme deg gjennom timene. Her ble vi testet hvordan vi fungerer som et lag og som enkelt individ. Den desidert værste følelsen var at du ikke hadde noen tidsoppfatning overhode. Noen ting kunne kjennes som én time, men var i virkeligheten 4 timer og noen ting som føltes som 8 timer var bare 2. Dermed måtte vi bare gå inn oss selv og ta en ting av gangen, steg for steg. Jeg kan ærlig innrømme at det var flere ganger jeg hadde lyst til å gi opp, men befalets harde ord fikk meg til å jobbe enda mer. Hele mestringstesten pågikk i 38 timer. Da kan du tenke deg til hvor godt det var å få beskjed 19.30 på lørdagskvelden at vi nå hadde fått plass i Drilltroppen 2016, og var drillgardister! For en følelse.

  Med en slik trykklettelse var det mange av oss som lot tårene trille av glede. Mangelen på mat og drikke var også en faktor som gjorde at dette var et såkalt "helvete". Derfor var gleden stor når befalet entret rommet bærende med pizza og brus. Så glad har jeg aldri vært for å se en brun pappeske.

  På bloggen til musikk og drill kan du lese mer om hvordan vi opplevde det.

  Musikk hadde forøvrig sin første debut konsert forrige fredag som også gjorde dem til fullverdige gardister! Så nå kan vi kjenne på følelsen av å bli en familie. 3.Gardekompani er endelig samlet ❤

 • 1

  November ja. Juletid, kulde og snø er vel det vi har i vente. Tjenestedagene går stadig fortere og fortere, og fremdriften innad i troppen er positiv. Både når det kommer til trening og sosialt. Etter hver endt trening sitter vi stadig igjen med en mestringsfølelse, selv om vi enda strever etter perfeksjon.

  Denne uken mistet vi to flotte gutter. Vi mistet dem selvsagt ikke i strid, selv om det godt kunne vært mulig med tanke på omstendighetene omkring i verden, men de ble derimot sendt tilbake til Terningmoen. Det var et tap for troppen fordi det var to gutter som lagde liv og røre, og ikke minst latter. Med dette merker vi at vi enda ikke er helt trygge, og må kjempe enda hardere for å klare å sikre oss en plass i Drilltroppen 2016! Så nå kan det hende vi står ovenfor den siste finale uken, før troppen blir satt. Så her er det bare å gi jernet og håpe på det beste.

  Forresten så skriver jeg også innlegg på bloggen til musikk og drill, så sjekk ut den også! HER

 • 1

  Er helt sykt at det allerede er gått en måned siden jeg hadde innrykk på Terningmoen, og det har skjedd så mye frem til nå. Fra å være rekrutt ved Terningmoen til å bli med i aspiranttroppen ved Huseby leir i Oslo. Livet her består av ekstreme mengder SLO (sluttet orden), for de som vet hva det er. Kan skrive litt mer utfyllende om det senere. Men det er i og for seg svært krevende, men utrolig gøy når man får det til. Det at vi enda er aspiranter innebærer at vi enda er i opptak fase til å bli Drilltroppen 2016! Så det er enda en elimineringsrunde som skal skje og vi får ikke vite hvordan det blir før i midten av november. Så i tiden fremover vil det være full fokus på å jobbe med tekniske våpenhåndgrep og den militære holdningen min. Dette ser jeg frem til og tror det blir helt rått!  

  I tillegg så har jeg kommet meg ned til hovedstaden og "bor" endelig her! Så mulighetene er så mye større for å bedrive aktiviteter i helgene og i fritiden, og det er så utrolig herlig. Jeg er nå bare en togtur unna Stockholm f.eks, noe jeg kommer til å utnytte særdeles godt. Med tanke på at både store deler av familien min og kjæresten min bor der. Dermed er jo dette en drømme situasjon. I helgen skal jeg dra hjem og fôre meg opp og skaffe meg litt ekstra påfyll av søvn, og det skal bli deilig.