The Foundation of Alberto - hits
Hjem Om meg Kontakt

0

Mellom flytting, jobb og trening fikk jeg også meg en liten ferietur denne sommeren. Da tok vi like gjerne turen til nydelige København for en liten week-end med god mat, ablegøyer og gode latterkramper. Slike turer med bestevennene dine er uforglemmelige og skaper uten tvil de beste feriene. 

 • 0

  For en fryd det er å forlate hjembyen for en liten helg, spesielt når det trengs så mest. God underholdning, god mat og tid til avslapping er nøkkelordene for denne lille Oslo turen. Selve turen var egentlig beregnet på å se Drake på Telenor Arena, men den planen fragikk når jeg solgte billetten min videre. Men tur måtte til likevel, og etter kritikk gitt av aviser og folk som var på konserten så angrer jeg ganske mye på at jeg ikke dro. Men jaja, nye høydepunkter rett rundt hjørnet!

  Oslo-Weekend from Eric Alberto Marhaug on Vimeo.

 • 0

  Med nedtelling til avreise til militæret var det absolutt velfortjent å ta seg en Oslotur. Denne turen skulle egentlig basere seg på Steve Aoki konsert, men den ble dessverre avlyst. Det var i og for seg ganske dumt, men det gjorde ikke så mye for selve turen. Det ble en gutte-tur med Sander og med storfint besøk fra Stockholm, som jeg hadde gledet meg lenge til å se igjen! Det var ikke bare vi som hadde tatt oss turen til hovedstaden, men det var en god del.

   

  Er enda rart å tenke på at jeg skal dra bort fra byen min om mindre enn to uker. Det blir anerledes, men så rått! Ligger dessverre sengeliggende nå med en slu influensa, så i skrivende stund ligger jeg og furter litt over at jeg ikke er sosial på mine siste dager. Så nå skal jeg spise litt sjokoladepudding og se på Modern Family!

 • 1

  Jeg husker enda det første året jeg ble ringt opp for å delta i Barents kampen. Det var et spennende øyeblikk, men jeg takket likevel nei. Årsaken til det var at jeg var alt for ung. Synes jeg selv da. I de senere årene har disse konkurransene vært høydepunktet i sommerferien og det er alltid like euforisk å konkurrere som et lag. I år, som for tre år siden, ble stevne lagt til Oulu i Finland. Arenaen er spektakulær og løpe-dekket er 10/10. Dessverre ble vi plaget med kraftige regnbyger og særdeles variabel vind. Så det var ikke optimalt for noen nye personlige rekorder.

  Iår tok Barents kampen en ny twist og inviterte flere idretter. Så hele konkurransen ble som ett mini OL. Her stilte ungdommer opp både i bueskyting, svømming, bowling, volleyball osv. Derfor var det en god blanding av forskjellige mennesker å se.

  Jeg har i det siste begynt å sette mer pris på ting jeg opplever, og av en eller annen grunn ga denne turen meg en ekstra liten gnist. Jeg var glad i flere dager etter jeg var kommet hjem!

  Er ikke så mye mer å skrive, så jeg slenger bare inn noen bilder.

  Landene som konkurrerte mot hverandre var Finland, Norge, Sverige og Russland.

  En flott gjeng med spreke ungdommer.

 • 1

  Jeg vil bare starte dette innlegget med å takke alle de fantastiske menneskene som har stemt på meg i kampen om idrettsstipendet. Det resulterte i at jeg gikk av med seieren sammen med 3 andre og vant et stipend på 25.000 kroner! Så tusentakk for det. Det kommer til å komme godt med gjennom resten av sesongen da jeg skal reise en god del. Så med disse pengene vil det lette litt på ungdoms økonomien. 

  Videre er jeg ferdig med mine 3 år på videregående og enda en epoke har nådd sitt endepunkt, men dette tar jeg med et smil. Nå har jeg mulighet til å vokse frem på min egen måte uten å være bundet til faste skoleregler og en standar skolehverdag. Det kommer derimot til å bli følelsesmessig å ta farvel med alle de flotte ungdommene jeg har fått gleden av å bli kjent med. Men sitter med en følelse av at vi kommer til å klare å holde kontakten uansett. 

  Nå i helgen deltar jeg i mitt første stevne i år og det finner sted i Oslo, eller mer presist Nadderud. I går løp jeg en 200m, og jeg kan dessverre ikke si meg fornøyd med tiden. Heldigvis er det enda tidlig i sesongen, så jeg har enda god tid til å forbedre meg og jeg ser frem til de neste stevnene nå i sommer. 


  Nå skal jeg komme meg ut og nyte det fine været som er her nede i hovedstaden.

 • 1

  Lørdagen startet veldig bra. Når vi hadde fått i oss frokost var det sminking og hår (mest for jentene) som stod for tur. Cheer-NM er virkelig et stort arrangement, og det er så mange mennesker overalt. Flere av oss ble ganske overveldet av alle cheerleaderne som sprang rundt. 

   

  Vi som alle de andre utøverne måtte gjennom akkreditering først med oppvarming og gjennomgang av dansen, nervene var virkelig i høyspenn da vi gikk ut. Følelsen av å stå på matta var virkelig magisk, og så mye adrenalin som gikk gjennom kroppen. Idet man går på er det nesten som du går av med engang, alt skjer så fort, men samtidig i slow motion. 

  Men etter en utrolig bra utført dans var vi alle utslitte og kunne virkelig ikke vente til å få vite resultatet. Så mange timer med trening måtte jo virkelig gi oss muligheten til å kjempe om en pallplass! 

   

  Vi var alle i god stemning, pyntet og pene da vi fikk middag på en fantastisk cheergalla, og endelig skulle vi få vite resultatene. 

  Vi selv følte, og hadde hørt av andre deltakere at vi hadde gjort en utrolig bra jobb. Det kom derfor som et sjokk da vi var ett av de første navnene som ble ropt opp, og derav ikke ble kvalifisert videre til dag 2. 

  Etter nøye lesing av score-sheetene kom det da frem at to av våre kuleste triks ikke var lov og trakk oss ganske langt ned. 

  Det var en god del tårer iløpet av den kvelden, men samtidig kunne vi ikke være så skuffet heller. Vi deltok i kategorien cheer hiphop, mens vår stil er ren hiphop. Da vi fikk sett de andre lagene danse forstod vi at vi rett og slett ikke var på rett arena. Disse danserne var fantastisk flinke til å lage show, men det var ganske lite fokus på selve hiphop'en, noe vi hadde som hovedfokus. 

   

  Men herlighet for en helg! Selv om resultatet ikke ble som ønsket så har vi virkelig storkoset oss! Vi har virkelig vokst på denne opplevelsen, hele crewet. Selv om vi kom langt ned på resultatlista, så var dette en av de største opplevelsene vi har hatt som et crew. 

   

  Vi går videre etter denne helga med hodet hevet og masse ny erfaring og inspirasjon. Og kjempe mye stort i vente! Pluss at jeg må gratulere så mye til North Nova som stakk av med hele to førsteplasser. Både junior og senior! Gratulerer!

  Videoen av dansen vår kommer imorgen 😍 

   
   

   

 • 2

  Da var jeg på reisefoten igjen og denne gangen med mitt fantastiske dansecrew. Vi nyter den lille tiden vi har i hovedstaden før vi setter oss på toget til Tønsberg og NM i cheerleading og cheer-hiphop. Dette blir utrolig spennende og vi er alle utrolig gira. Det skal bli en glede å møte alle de andre danserne og cheerleaderne. Er det noen som har god spirit og god sportsånd så er det dem.

 • 0

  Wow, tiden har virkelig gått fort i det siste. For knappe 3 uker siden satt jeg på en solseng og lot kroppen suge til seg litt ekstra vitamin D. Men nå må jeg ta til takke med norsk vår sol, noe som egentlig ikke er så ille. Må vel komme meg ut å ta noen vårbilder snart. 

  Spaniaturen var noe jeg hadde sett fram til veldig lenge, og det ble en kanon bra tur. Vi var kjempe heldig med været og vi var en flott gjeng med sunne og friske friidrettsungdom. Dette var da altså en treningsleir som skulle gjøre oss klar til ungdomsmesterskapet i friidrett. Forfulgt av uhell som jeg er i friidretten, fikk jeg dessverre ikke vist meg fram i Ulsteinvik. (Plassen der UM befant seg i år.) Dette er nå tilbakelagt og jeg ser kun fremover. Og denne gangen mener jeg alvor! 

  På samme linje som i fjor så var fjellturen et av høydepunktene. Ellers er dette totaltsett et veldig bra opplegg for friidrettsungdommer i nord. Noe vi kan se frem til gjennom en lang høst og treningsvinter. En av de store motivasjonene er at under oppholdet så er man sammen med ungdom som deler samme lidenskap og interesse. 

  Videre kan jeg se fram til norgesmesterskap i Cheer-HipHop som går av stabelen allerede førstkommende helg i Tønsberg. Det gledes! 

  Gleder meg til flere opplevelser med disse herlige folkene. #fiesta

 • 4

  Sverige, slalom, gode venner og magisk stemning er vel den beste måten å oppsummere en av de beste helgene på lenge. Hemavan var stedet livets landevei førte meg denne gangen. Årets første russetreff befant seg nemlig her. Man kan trygt si det har vært en fest fra vi lukket bildøren og pakket ut til vi redde opp sengen og kjørte hjem. Så var det også veldig deilig å stå slalom igjen, det har jeg ikke gjort på flere år. Men jammen er det tungt å stå slalom, jeg er virkelig imponert over dem som har det som sin hovedidrett.

  Jeg klager ofte over at jeg bor i en alt for liten by, men når jeg ser på det i et litt større perspektiv så ser jeg at det egentlig er en drøm! Alle kjenner alle og man skaper da et mye bedre samhold! Jeg er så utrolig gira på resten av 2015!


  Nå skal kroppen restitueres til de grader! 

  #homespa

 • 0

  Nå er det nøyaktig en uke siden vi satt på flyet og gjorde oss klar til en langhelg i Oslo. Jeg kjenner idag at det tar på å være på langtur. Men gjett om det var verdt det! For en fantastisk tur vi hadde. Altså for de som ikke forstår, så var jeg med mine kjære bestevenner Mathilde og Marta på Lady Gagas verdensturné ArtRAVE. Det var en vanvittig konsert som jeg gjerne kunne ha opplevd en gang til. Selv om det var late dager så fikk vi gjort en god del, og selv om vi var sliten så var stemningen på topp! 

  Er så gøy å være på konsert! Ser allerede fram til neste ♣

 • 1

  Hei dere.

  Nå er det år og dag siden jeg blogget sist, og det er rett og slett fordi det har skjedd så utrolig mye i det siste. Ikke misforstå, det har bare skjedd fantastiske ting som jeg har hatt lyst til å bloggen om, men har bare ikke hatt tid. Jeg vil gjerne oppsummere sommeren, men det tror jeg må bli i et annet innlegg.

   

  I skrivende stund sitter jeg på Oslo Lufthavn og venter på at vi skal dra videre til Haugesund. Hva skjer i Haugesund tenker du? Jo, det er duket for Norges ungdomsmesterskap denne helgen og Haugesund er destinasjonen det avholdes i år.

  Jeg gleder meg utrolig mye, men har ingen forventninger til prestasjonene mine. I og med at jeg nylig er blitt erklært skadefri, vil jeg ikke akkurat satse på noe norgesrekord for å si det sånn. Dette blir mer en tur for å sjekke formen og legge grunnlag for hva som skal være fokus i vintertidens treningsperiode. Treningene fremover vil nå bli utført med en tvist av «American Style».

  Jeg har nemlig fått meg en ny trener fra Amerika som virkelig vet hva han holder på med. Det er helt underbart. Så dette kan bli riktig så bra. 

   

  Har dere forresten fått med dere at det er VM i hestesport? I den anledning valgte jeg å la dagens antrekk bli inspirert av hestesportens ryttere.
   

   Viktig å hente inspirasjon der man kan finne det. 


 • 4

  Wow. Det er det første som kommer til uttrykk når jeg nå sitter og tenker på sommerens beste begivenhet. Jeg var lenge i tvil om jeg skulle dra på denne leiren, men i skrivende stund setter jeg virkelig stor pris på at jeg dro. Uten noen form for overdrivelser, så kan jeg trygt si at dette var noen dager jeg sent vil glemme. AUF sin sommerleir er noe alle bør være med på iallfall én gang i livet. Aktivitetene var særdeles detaljert og fullkommen. Konsertene var i og for seg bra, med tanke på at det ikke var Lady Gaga som stod på scenen. Derimot var de politiske foredragene ytterst forbløffende og inspirerende. Jeg fikk åpnet øynene for de betydelige urettferdighetene denne verden bærer på. Men løsningene er der, og jeg akter å jobbe med å finne løsninger til de som trenger det. Å være del av en gruppe som stort sett deler samme politiske oppfatninger som meg, er utrolig forfriskende. Deltagerne på leieren var fine mennesker med et flott menneskesyn, og mange av dem tror jeg kommer til å nå langt. Jeg håper at jeg kan bruke denne inspirasjonen til noe fagmessig. Ser allerede fram til neste år. 

  (Videoen må ses i 1080p!)

  #AUFsommer

 • 3

  Hei dere! Helgens begivenheter fant sted i den nydelige byen Lillehammer. Der ble det årlige arrangementet Veidekkelekene holdt, som da er et fiidrettsstevne for dem som skulle være i tvil om det. Dette var mitt første stevne i år, og alt jeg kunne delta i var høyde. Det var litt kjipt da, men jeg plukket med meg en sølv-medalje da. Så det kan jeg være fornøyd med. Det kilte selvfølgelig i magen når jeg så sprinterne løpe ned på helt fantastiske tider, å tenke at jeg kunne ha vært en av dem. Men sånn er det. Jeg får bare trene godt fremover, så får jeg vel løpt med dem før eller siden. 

  Jeg tror jeg skriver dette hver gang jeg har vært i Lillehammer, men jeg bare elsker å reise dit, det er en helt fantastisk by. Kanskje det er der jeg kommer til å enda opp etterhvert? 

  Det var helt surrealistisk å måtte si hade til Vilde for et helt år. Blir så rart å trene uten henne, selv om det bare er ett år det er snakk om. Gleder meg allerede kjempe mye til å møte henne igjen! #minfavoritthekkeløper

  Håper dere nyter sommeren. Det gjør iallfall jeg!

 • 1

  Hei dere! Nå er det alt for lenge siden jeg har oppdatert bloggen. Men det skyldes at jeg har hatt så alt for mye å gjøre i det siste, og dermed har bloggen blitt ned prioritert. 

  Jeg har slitt veldig med en forferdelig influensa som jeg aldri blir frisk av, det irriterer meg grenseløst. Men det stoppet meg selvfølgelig ikke fra å dra til Oslo og se Miley Cyrus! Det var en fantastisk opplevelse, og jeg var så heldig å oppleve den sammen med en gjeng flotte folk. 

  Gleder meg allerede til neste konsert!   (Må ses i 720p!

  Jeg er ikke helt i form til å skrive så vanvittig mye idag, men jeg tenkte at en oppdatering var på sin plass. Så kommer jeg tilbake med mer når formen er på topp igjen. La oss håpe det blir veldig snart! 

  Nå tenker jeg at jeg skal komme meg i seng! 

  Ha en videre fin kveld!

 • 0

  Jeg er så utrolig fornøyd med at vi klarte å få tredjeplass på vårt første NM! Jeg er bare så stolt over crewet mitt, og hva vi har fått til i løpet av dette året! Vi har lagt så mye innsats i øvingene og vi hadde så alt for mye uflaks rett før NM, så dette setter vi veldig stor pris på. Vi skal nå fortsette som aldri før, og vi satser på å bli helt vanvittig gode. Det hadde vært stas. 

  Hadde en veldig morsom tur med disse jentene, og vi fikk noen hysteriske minner vi sent vil glemme! 

  De nye vennene våre! 

  Det var de som vant førsteplassen, og det var helt sykt fortjent! De hadde en rå rutine! 

  Var veldig gøy å bli kjent med dem. 

  Kommer selvfølgelig video fra oppholdet vårt og dansen vår! 

  ♠Stay tuned♠

 • 1

  Det er litt av et slit å må reise helt ned til Oslo for å få trene i en skikkelig hall. Jeg skulle ønske vi hadde en fleridrettshall i Bodø. 

  Men det er virkelig verdt det, siden jeg kommer jo faktisk på en skikkelig samling, med gode trenere, dyktige utøvere og et profesjonelt opplegg! 

  Jeg kjenner det selvfølgelig på kroppen etter en helg som dette, med en god del reising og all treningen. Men det er en god følelse. 

  Forelesningene og tilbakemeldingene denne helgen var også veldig inspirerende og nyttig. Det er informasjon som dette jeg kan ta med meg hjem og vidrefører. Det er på samlinger som dette jeg får informasjon om veiene videre, og det trenger jeg virkelig siden jeg er så vanvittig ubesluttsom. 

  En flott gjeng som kommer til å nå langt! 

  HER kan du lese mer om rekrutteringslandslaget og hva vi holder på med. 

  Stay tuned; i neste uken er det fult fokus på trening og idrett! 

 • 2

  Spania dag 8

  Nå er det på tide å nyte de siste dagene med sol og varme. Tiden er snart inne for å pakke sammen tingene, og vende snuten hjemmover. Helt egentlig så begynner jeg å bli klar for å dra hjem, men kunne veldig gjerne ha hatt en uke til her nede. Men dessverre så er det så alt for mye som skal gjøres hjemme.

  Opplevelsene jeg tar med meg hjem fra denne ferien er alle helt fantastiske, men jeg tror jeg er nødt til å si at høydepunktet var når jeg gikk opp på fjelltoppen dere ser under. Selv jeg med høydeskrekk koste meg veldig.

  Det er jo ikke akkurat vanskelig å trives når man er sammen med en så stor og flott gjeng som dette! 

  Tror jeg skriver dette hver gang det skjer noe bra; men jeg er så utrolig glad for alt jeg får oppleve med friidretten. 

  Nå skal jeg nyte de siste timene med sol, før det blir kaldt og surt. 

  Ha en videre fin dag min kjære!

 • 1

  Spania dag 3

   Måtte bare slå til med en italiensk overskrift, selv om vi befinner oss i Spania. 

  Jeg kan trygt si at jeg kjenner på kroppen at jeg er på treningsleir. Er sår fra topp til tå. 

  Gårdagens trening bestod av fjorten seige intervaller som kjentes godt på lårene når de var gjennomført. 

  Helidgvis hadde vi en rolig økt idag da!

  Det skal sies at det er så mye bedre å trene her i varmen, enn hjemme på den stusselige 100 meters stripen. 

  Skulle ønske jeg aldri hadde trengt å dra hjem. 

  Skal iallfall bo slik som dette når jeg blir eldre, uten tvil! 

   

  Dette er lov når man trener så mye! 

  Nå skal jeg gå og få i meg litt mat! Buffeten her nede er helt magisk ♥

 • 0

  Spania dag 1

  Følelsen av å være tilbake i varmen er helt ubeskrivelig, selv om det ikke har vært skikkelig vinter hjemme i Bodø. Nå befinner jeg meg på et sted som heter Albir, og det var her jeg var ifjor også.

   

  Det er jo selvfølgelig ingen kosetur, eller jo det er det, men det er jo trening som står i fokus. Som det alltid gjør. Heldigvis har vi ikke begynt med hardtreningen enda, men den kommer. Nå skal jeg gjøre meg klar til middag, så snakkes vi snart!

   

   
   

   

  Nyter livet! 

  Ha en videre fin kveld ♥

 • 1

  Jeg kan med hånden på hjertet si at 2014 startet med ett skudd! Vi var så heldige å få være med på Idrettsgallaen 2014, siden Bodø Friidrettsklubb var så heldig å vinne Grasrotprisen 2013. I den anledning fikk vi reise til Oslo for å motta denne prisen. I tillegg til det fikk vi være med på både vorspiel og nachspiel sammen med mange av Norges idrettskjendiser og statsråder. Det var litt av en opplevelse, som jeg sent vil glemme. Det var også en stor inspirasjon å være sammen med så mange anerkjente mennesker. Det ga meg motivasjon til å gjøre det bra i idretten min, men også å gjøre det bedre på skolen. Slik at jeg er sikret en god utdanning og dermed en god fremtid. Det tror jeg er en solid plan. 

   

   Dette var en vanvittig start på året, og en utrolig avslutning på juleferien. Så nå er jeg veldig klar til å begynne med både skole og skikkelig trening. Håper alle har hatt en fantastisk ferie, og er like ivrig som meg til å begynne på skolen. 

  God natt.